Egeria útinaplója

Alcím:
Szentföldi zarándoklat a IV. századból

Fordító:
Ivancsó István
Kiadó:
Jel Kiadó 

Egeria útinaplója egy IV. századi szentföldi zarándoklat hiteles megörökítése. A szerző, galliai származású apátnő, kimeríthetetlen érdeklődéssel, fáradhatatlan lelkesedéssel és buzgósággal járja végig mindazokat a helyeket, amelyek az Ó- és az Újszövetség szent eseményeinek voltak tanúi. Zarándoklatát egyedül a vallásos cél, a szent helyek látása iránti vágyódás vezeti, a Sínai-hegytől a Jordán völgyén át Jeruzsálemig, ahol részt vesz a nagyböjti, nagyheti, húsvéti és pünkösdi szertartásokon, és ezekről is részletesen beszámol. Egész művéből érződik, hogy naplójában nem csupán a bejárt helyekről akar szólni, írását áthatja saját hite és az általa megismert emberek, keresztény közösségek hívő tanúságtétele.

Sorozat:
ÓKERESZTÉNY ÖRÖKSÉGÜNK 14.
Megjelenés:
2009
Kötés:
keménytáblás, cérnafűzött
Méret:
125 x 200 mm
Oldalszám:

Megrendelés:
Jelenleg nem rendelhető – új kiadás várható

Szent helyek üzenete

Alcím:
Karácsony és Húsvét a Szentföldön

Gyurki

Szerző:
Gyürki László
Kiadó:
Jel Kiadó - Magyar Katolikus Rádió
 
A Magyar Katolikus Rádió és a Jel Könyvkiadó Megőrzött hangok sorozatának második kötete Gyürki László plébános, bibliafordító, Szentföld-kutató gondolatait gyűjti egybe, amelyek 2006 Nagyböjtjében és Húsvétján, valamint Advent napjaiban hangoztak el a Magyar Katolikus Rádióban. Gyürki atya olyan lelki zarándoklatra hívja Olvasóját e két ünnepkörhöz kapcsolódóan, mely során ellátogathat azokra a helyekre, ahol Urunk, Jézus Krisztus élt és tanított. Haszonnal forgathatják a kötetet mindazok, akiknek megadatik, hogy eljuthatnak Üdvözítőnk szülőföldjére. Még inkább hasznos azoknak, akik soha nem juthatnak el a szent vidékre. A bibliai helyszínek üzenete számukra a lelki zarándoklat lehetőségét teremti meg. A műsorok szerkesztett szövegei képekkel illusztráltak, hogy a gondolatok ezek segítségével még inkább megelevenedjenek.
 
Sorozat:
MEGŐRZÖTT HANGOK 2.
Megjelenés:
2008
Kötés:
Puhatáblás, ragasztókötés
Méret:
123 x 200 mm
Oldalszám:
248
Illusztráció:
Fekete-fehér fotók
Fogyasztói ár:
Véglegesen elfogyott, nem rendelhető

Szent Pál útjain

Szerző:
Gyürki László
Kiadó:
Jel Kiadó - Magyar Katolikus Rádió

Gyürki László plébános, bibliafordító, Szentföld-kutató gondolatai 2007 Húsvét vasárnapjától Úrnapja utáni vasárnapig hangoztak el a Magyar Katolikus Rádióban. Gyürki atya olyan lelki zarándoklatra hívja Olvasóját, mely során Szent Pál apostol útjain járhat. Nem Szent Pál életrajza ez, nem az írásainak magyarázata, annál sokkal több. Pál apostol útjait, tevékenységét követve a kereszténység első időszakának küzdelmeibe nyerhetünk bepillantást. A lelki zarándoklat célja Szent Pál nyomában járni, tanítását megérteni, életútját követni. A könyv képekkel illusztrált, hogy a gondolatok és a történelmi helyek ezek segítségével megelevenedjenek.

Sorozat:
MEGŐRZÖTT HANGOK 3.
Megjelenés:
2007
Kötés:
Puhatáblás, ragasztókötés
Méret:
123 x 200 mm
Oldalszám:
248
Illusztráció:
Fekete-fehér fotók
Fogyasztói ár:
1 950 Ft
Megrendelés:
ITT

 

Zarándoklat Szíriába, a kereszténység bölcsőjéhez

Szerző:
Gyürki László
Kiadó:
Jel Kiadó 

Gyürki László atya Szent Pál útjait járó emberként több próbálkozás után jutott el Damaszkuszba. Nemcsak a Szent Pállal kapcsolatos helyeket találta meg, hanem érezte, hogy a civilizáció bölcsőjénél és a kereszténység kezdetének ősi helyein jár. Megszerette Szíriát. Hazatérve nemcsak a látott helyeket tanulmányozta újra, hanem a Szíriával kapcsolatos irodalmat is igyekezett megismerni. Ezekből állt össze ez a rövid, érdekes ismertetés. Nem tudósoknak készült, hanem azoknak, akik szeretnék megismerni Szíriát, esetleg már jártak is ezen a földön, vagy készülnek egy szíriai útra. Hasznos ismertetőt találnak a könyvben, s talán kedvet kapnak arra, hogy ők is végigmenjenek Damaszkuszban az Egyenes utcán, betérjenek az Omajjád Nagymecsetbe Keresztelő Szent János mauzóleumához, fölkeressék a világhírű leleteket rejtő Ugaritot, Eblát vagy Marit, és találkozzanak a sokszínű szíriai keresztény közösségekkel elsősorban Damaszkuszban és Aleppóban. A gazdag képanyag nagyobbrészt az útitársak felvételeiből került ki.

Megjelenés:
2011
Kötés:
Puhatáblás, ragasztókötés
Méret:
123 x 200 mm
Oldalszám:
216
Fogyasztói ár:
1 800 Ft
Megrendelés:
ITT