Elsőáldozók könyve

Szerző:
Patyi Beáta
Kiadó:
Jel Kiadó 

Ez az emlékkönyv abban segít, hogy a szentségben részesülő mindig fel tudja idézni Jézussal kötött igazi barátságának első napját, vagyis az első szentáldozást. Talál benne emlékeztető gondolatokat, imádságokat, de saját maga is hozzáfűzheti azokat az eseményeket, pillanatokat, amelyek akkor épp fontosak voltak a számára. S erre megkérheti a hozzátartozóit is. Színesítheti még az albumot fényképekkel és rajzokkal, képeslapokkal, ajándékkártyákkal, szentképekkel. Mindazzal, amiről úgy érzi, hogy a Jézussal való bensőséges találkozást emlékezetessé tette.

Megjelenés:
2014
Kötés:
Keménytáblás, cérnafűzött
Méret:
142 x 197 mm
Oldalszám:
48
Illusztráció:
minden oldal színes
Fogyasztói ár:
2 900 Ft
Megrendelés:
ITT

Cserépedényben őrzött kincs


JEL Cserepedeny

Alcím:
A családi élet kereszttűzben
Szerző:
Harsányi Pál Ottó

Kiadó:
Jel Kiadó

A szerző a házasság és a család néhány aktuális erkölcsteológiai és lelkipásztori kérdését a keresztény hivatás összefüggésében tárgyalja úgy, hogy az egyúttal minden emberi értékekben gazdag életre törekvő olvasóhoz szól. A könyvben felismerhetjük a keresztény családi élet gazdagságát, törékenységét, korunk nekünk feszülő kihívásait, a kereszt tényét, de ez utóbbi szabadító erejét is. Ajánljuk a könyvet mindazoknak az igényes házaspároknak, családközösségeknek, akik a keresztény családi élethez a praktikus szempontokat a kinyilatkoztatáson alapuló teológiai hagyomány és az egyházi tanítás mentén keresik azért, hogy ne csak a hogyant, hanem a miérteket is lássák. Jó szívvel ajánljuk a kötetet házas csoportoknak beszélgetésekhez, feldolgozásra, de teológiai hallgatók is haszonnal forgathatják a témakör bőséges idegen nyelvű irodalmi megalapozottsága és tartalmi mélysége miatt.

Megjelenés:
2016
Kötés:
Puhatáblás, ragasztókötés
Méret:
142 x 197 mm
Oldalszám:
312
Fogyasztói ár:
2600 Ft
Megrendelés:
ITT

Léonie Martin, Franciska-Teréz nővér élete

Leonie Martin

Fordító:            Csillag Éva

Kiadó:
Jel Kiadó – Sarutlan Kármelita Nővérek, Marosszentgyörgy
 
Léonie Martin jórészt ismeretlen név a magyar olvasóközönség számára. Ha hozzátesszük, hogy Kis Szent Teréz nővéréről van szó, akkor bizonyára sokaknak eszébe jut, amit Kis Szent Teréz írt róla önéletrajzában. A szegény kis Léonie-ról, akiről mindig kevesebb szó esett, mint másokról, aki kimaradt Teréz dicsőségének nagy fénysugarából. Most ővele ismerkedhetünk meg e kis füzet lapjain. Ízelítőt kaphatunk küzdelmes és boldog életéből, Kis Szent Teréz családjának egy kevéssé ismert dimenziójáról. Hamarosan részletesebb életrajzával is jelentkezünk, hogy akiknek szívébe Franciska-Teréz vizitációs nővér e kis füzet révén belopta magát, azok mélyebb barátságot köthessenek vele és még nagyobb bizalommal kérhessék közbenjárását, hiszen Teréz nővérei közül ő az egyetlen, akinek elindították boldoggá avatási eljárását.

Megjelenés:
2017
Kötés:
Puhatáblás, ragasztókötés
Méret:
105x148
Oldalszám:
36
Fogyasztói ár:
750 Ft 
Megrendelés:
ITT

A Billings-módszer

Alcím:
Családtervezés gyógyszerek és eszközök nélkül
Szerző:
Evelyn Billings, Ann Westmore

Kiadó:
Természetes Családtervezést Segítő Egyesület

A fogamzásgátlással kapcsolatos eddigi ismereteken túl a Billings-féle ovulációs módszer egy olyan új ismeretanyag, amely minden nőnek hasznos lehet. A könyv segítségével megállapíthatják fogamzóképes napjaikat, nyomon követhetik havonta ismétlődő ciklusaikat. A Billings professzor által leírt fogamzóképességre utaló jeleket megfigyelve a nők elkerülhetik vagy elérhetik a gyermekáldást. A kötet érthető és használható útmutatót ad szabályos, de szabálytalan ciklusokban is, tablettaszedés után, meddőségi panaszok esetén, szoptatás alatt vagy a változás kora előtt egyaránt.

Megjelenés:
1994 (új, átdolgozott kiadás)
Kötés:
Puhatáblás, ragasztókötés
Méret:
142 x 197 mm
Oldalszám:
292
Fogyasztói ár:
1 500 Ft 
Megrendelés:
A Jel Kiadónál

A gyermek, aki Istenre mutat

Alcím:
Hogyan erősíti a spirituális nevelés a családot
Szerző:
Grün, Anselm, Rogge, Jan-Uwe
Fordító:
Hernádyné Szemere Rita
Kiadó:
Jel Kiadó

E könyvben a modern családok számára is lényegbevágó kérdésről, a nevelésről esik szó. Két alapfelfogás találkozik egymással: Anselm Grün meggyőződése a tökéletlenségről mint életelvről és Jan-Uwe Rogge véleménye, miszerint „a” helyes nevelés nem létezhet. Korunkban ugyanis, amelyet az a vágy jellemez, hogy mindent tökéletesen csináljunk, a szülők csak akkor tudnak gyermekeiknek tartást adni és belső értékeket közvetíteni, ha gyengeségekkel és hibákkal rendelkező emberekként értelmezik magukat. A szerzők szerint a nevelést nem lehet pusztán technikai kérdésnek tekinteni, valódi eredményt elérni szívvel, értelemmel és bizalommal lehetséges. Kell hozzá némi együttérzés, érzékenység, egy csipetnyi rituálé, spiritualitás, s a határokat betartva, olykor megpihenve, ha szükséges, elengedve vagy megtartva, az élet egyensúlyát megtalálva érhetünk célt.

Sorozat:
Szülők és nevelők könyvespolca
Megjelenés:
2012
Kötés:
Puhatáblás, ragasztókötés
Méret:
142 x 197 mm
Oldalszám:
264
Fogyasztói ár:
2 100 Ft 
Megrendelés:
ITT

A hitoktatás művészete

Szerző:
Albino Luciani
Fordító:
Kerényi Dénes
Kiadó:
Jel Kiadó

E könyvben Albino Luciani (I. János Pál pápa) rövid, hitoktatók számára írt „tankönyvét", venetói püspök korában kiadott pásztorlevelét és egy II. Vatikáni Zsinat utáni előadásának szövegét olvashatjuk. Mind az iskolai és templomi, mind a családi hitoktatásban nagyszerűen használhatjuk gondolatait, tanácsait és javaslatait: hogyan kell egyszerűen, szépen, benső odaadással dolgoznunk a krisztusi hit befogadásáért, a keresztény vallásosság kialakításáért.

Sorozat:
SZÜLŐK, NEVELŐK KÖNYVESPOLCA 3.

Kötés:
Puhatáblás, ragasztókötés
Méret:
142 x 197 mm
Oldalszám:
88
Megrendelés:
Véglegesen elfogyott